Салата от броколи с фусили
Продукти (4 порции)
| 4 | печени чушки |
| 100 г | кашкавал |
| сол на вкус | |
| 250 г | фусили |
| 250 г | броколи |
| 2 с.л. | лимонов сок |
За дресинга:
| 1 шепа | сушени домати |
| 8 с.л. | зехтин |
| скилидка чесън | |
| 1 /2 ч.л. | сух розмарин |
| 8 | листенца босилек |
| 1 1/2 с.л. | балсамов оцет |
| щипка сол | |
| черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Фусилите се сваряват, изплакват се със студена вода и се оставят настрана.
- 2
Броколите се накъсват на розички и се сваряват в подсолена вода, в която е налят лимоновият сок. Изплакват се със студена вода и се оставят да се охладят.
- 3
Сушените домати се поставят в пасатор, заливат се с 4–5 с. л. вряла вода и се налива зехтинът. Щом доматите набъбнат, се добавят наситненият чесън, розмаринът, накъсаните листенца босилек, балсамовият оцет, солта и черен пипер. Пасира се.
- 4
Печените чушки се нарязват на кубчета и се поставят в дълбока купа. Прибавят се охладените фусили и броколи и нарязаният на кубчета кашкавал. Поливат се с дресинга и се разбъркват. Преди сервиране, салатата трябва да престои 30 минути.