Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Салата от брюкселско зеле

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

За салатата:

250 г брюкселско зеле
2 с.л. слънчогледово олио
сол
черен пипер
100 г червено зеле
1 ч.л. захар
1 /4 връзка пресен лук
4 смокини
1 /2 глава червен лук
25 г настърган пармезан

За дресинга:

1 /2 лайм
60 мл маслиново масло
1 ч.л. горчица
40 мл бял балсамов оцет
сол
черен пипер
1 щипка захар

Съвет

  • Прясното брюкселско зеле е необходимо да се нареже предварително и да се бланшира в кипяща вода или да се накъсат и изпекат отделните листа.


Приготвяне

    1

Брюкселското зеле се размразява, в зависимост от големината му, или на половинки, или на четвъртинки. Олиото се загрява и брюкселското зеле се запържва на среден огън за около 5 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя настрана. Червеното зеле се измива и отцежда. Нарязва се на едро, отстранява се кочанът и след това се нарязва на много фини ленти. Омесва се със сол и захар. Оставя се за около 10 минути.

    2

Междувременно смокините и лукът се измиват и подсушават. Пресният лук се нарязва на ситни ивички, а смокините на четвъртинки. Червеният лук се обелва и нарязва на фини ивици.

    3

За дресинга: Лаймът се измива, подсушава и разрязва на половина. Изстисква се сокът. Към сока от лайм, зехтина, горчицата и оцета се добавят сол, черен пипер и захар на вкус.

    4

Салатата се разпределя в чинии, овкусява се с дресинга и се поръсва с пармезан.


Видеорецепта