Салата от зеленчуци на грил
Продукти (4 порции)
| 1 | патладжан |
| 1 | тиквичка |
| 1 | броколи |
| 2 | морков |
| 300 г | тофу |
| 1 скилидка | чесън |
| 6 с.л. | зехтин |
| Сок и настъргана кора от 1/2 лимон | |
| 1 с.л. | сироп от агаве |
| 2 с.л. | италиански подправки |
| 2 с.л. | горчица |
| Прясно смлян пипер | |
| 4 с.л. | оцет |
| грил тава (може и алуминиева) | |
| чиа |
Приготвяне
- 1
Патладжанът и тиквичката се измиват и се нарязват на кръгчета. Разделените на розички броколи се измиват. Морковите се обелват и също се измиват, разрязват се по дължина или пък на тънки колелца, след което заедно с броколите се бланшират в подсолена вода за около 5 мин.
- 2
Тофуто се нарязва на кубчета. Чесънът се обелва и се пресова, след като се смесва със зехтина, лимоновия сок, настърганата лимонова кора, сиропа от агаве, италианските подправки, горчицата, солта и пипера. Всичко се разбърква добре, след което се смесва с тофуто и зеленчуците и се оставя за няколко минути, за да се поеме сосът.
- 3
Зеленчуците се приготвят в грил тава и се овкусяват с оцет, сол и пипер. Салатата от зеленчуци на грил се аранжира в чиния и се сервира.