kaufland.bg/recepti
Салата от печени чушки и патладжани
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 4 | зелени чушки |
| 2 | патладжана |
| 200 г | сирене |
| 8 филийки | ръжен хляб |
| 2 скилидки | чесън |
| 4 стръка | магданоз |
| 2 с. л. | зехтин |
| 1 с. л. | балсамов оцет |
| 4 листа | босилек за украса |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Чушките и патладжаните се изпичат и се слагат в плик или в съд под капак, за да може по-лесно да се обелят.
- 2
Обелените и почистени зеленчуци се нарязват на ленти (патладжаните трябва да се оставят 4-5 минути, да се отцедят от горчивия сок), смесват се и се овкусяват със сол и накълцаните чесън и магданоз. Сипват се в подходяща за сервиране чиния.
- 3
От зехтина и оцета се приготвя марината, в която се оставя за няколко минути нарязаното на плочки сирене. След това се изважда и се подрежда до зеленчуците.
- 4
Салатата се украсява с босилека и се поднася с препечените филийки. По желание може да се поръси допълнително със соса от мариноването.