kaufland.bg/recepti
Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
3 малки глави | червено цвекло (500 г) |
5 стръка | керевиз |
1 глава | червен лук |
2 скилидки | чесън |
50 г | орехи |
50 мл | зехтин |
20 мл | тъмен балсамов оцет |
зехтин за намазване на цвеклото | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Червеното цвекло се полива с малко зехтин, увива се в алуминиево фолио и се пече в загрята на 200°С фурна за около 1 час. След това се обелва и се нарязва на лодки.
- 2
Керевизът се наситнява, лукът се нарязва на ивички, орехите се натрошават, чесънът се стрива на паста с малко сол.
- 3
В купа се смесват лодките цвекло, керевизът, орехите, чесънът и лукът. Подправя се със зехтин, сол, черен пипер и балсамов оцет. Всичко се разбърква добре и се поднася.