Данните за филиала се зареждат.

Вашите данни се зареждат.
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън

Салата от печено червено цвекло с орехи и чесън

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

3 малки глави червено цвекло (500 г)
5 стръка керевиз
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
50 г орехи
50 мл зехтин
20 мл тъмен балсамов оцет
зехтин за намазване на цвеклото
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

1

Червеното цвекло се полива с малко зехтин, увива се в алуминиево фолио и се пече в загрята на 200°С фурна за около 1 час. След това се обелва и се нарязва на лодки.

2

Керевизът се наситнява, лукът се нарязва на ивички, орехите се натрошават, чесънът се стрива на паста с малко сол.

3

В купа се смесват лодките цвекло, керевизът, орехите, чесънът и лукът. Подправя се със зехтин, сол, черен пипер и балсамов оцет. Всичко се разбърква добре и се поднася.