Салата със сладък картоф и домати
Продукти (2 порции)
| 2 | сладки картофа |
| 1 с.л. | сусамово олио |
| 1 с.л. | къри на прах |
| 1 скилидка | чесън |
| 1 консерва | нахут |
| 250 г | чери домати |
| 2 стръка | сибирски лук |
| 1 | лимон |
| 1 с.л. | настърган джинджифил |
| 2 с.л. | маслиново масло |
| сол | |
| черен пипер |
Приготвяне
- 1
Сладките картофи се обелват и нарязват на филийки с дебелина около 1 см. Овкусяват се със сусамово олио и къри на прах и се изпичат на барбекю за 4 до 6 минути от всяка страна.
- 2
Чесънът се обелва и нарязва на ситно. Нахутът се отцежда. Доматите и сибирският лук се измиват. Доматите се разполовяват, а лукът се нарязва на ситно. Лимонът се измива и изстисква, а кората се настъргва.
- 3
Сладките картофи се свалят от скарата, нарязват се на четвъртинки и докато са топли се смесват с нахута, доматите и лука. Чесънът, лимоновият сок, лимоновата кора, джинджифилът и маслиновото масло се забъркват в дресинг, който се овкусява със сол и черен пипер. Салатата се овкусява с дресинга и се консумира докато е топла.