kaufland.bg/recepti
		
	
		За вегетарианци
	
Салата от тиквички с пармезан
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (2 порции)
| 4 | тиквички | 
| 100 г | чери домати | 
| 60 г | маслини | 
| 50 г | лешници | 
| 3 стръка | босилек | 
| 1 скилидка | чесън | 
| 2 с.л. | балсамов оцет | 
| 2 с.л. | орехово олио | 
| 4 с.л. | зехтин | 
| 80 г | пармезан | 
| сол на вкус | 
Приготвяне
- 1
Тиквичките се измиват и се нарязват под ъгъл – на резени с дебелина от около 1 см.
- 2
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се слага при тиквичките, заедно с 3 с. л. зехтин и още малко сол. Разбърква се добре.
- 3
Тиквичките за запичат от двете страни на грил тиган, на висока температура. Важното е да останат хрупкави в средата.
- 4
Слагат се в купа и към тях се прибавят разполовените чери домати, почистените от костилките маслини и натрошените лешници. Овкусява се с останалия зехтин, ореховото олио, балсамовия оцет и малко сол.
- 5
Салатата се разпределя в чинии и се поръсва с наситнения босилек и настъргания пармезан.