kaufland.bg/recepti
Салата Цезар
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 1 | зелена салата |
| 400 г | пилешко филе |
| 4 филийки | хляб |
| сол на вкус | |
| маслиново масло на вкус |
за дресинга:
| 1 | яйце |
| 100 мл | маслиново масло |
| 1 | филе от аншоа |
| сокът от 1/2 лимон | |
| 4 капки | сос Уорчестър |
| 1 скилидка | чесън |
| 60 г | пармезан |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Зелената салата се накъсва на едро в купа. Пилешкото филе се овкусява със сол, черен пипер и маслиново масло и се запича в сух тиган.
- 2
Хлябът се нарязва на кубчета, овкусява се със сол и се поръсва с маслиново масло. Кубчетата се пекат 5–6 минути на 160° C.
- 3
Яйцето се сварява за 1–2 минути и се пасира с маслиново масло, филето аншоа, сок от лимон, соса Уорчестър, чесъна, сол, черен пипер и настъргания пармезан.
- 4
Салатата се сервира овкусена с дресинга. Отгоре се поставят резени от пилешкото филе и кротони. Поръсва се с люспи пармезан.