Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Сарми с кисело зеле

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (8 порции)

1 средно голяма кисела зелка
2 ч. ч. ориз
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
5 с. л. олио
1 моркова
1 глава лук
1 ч. л. сух магданоз (1 с. л. пресен)
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. кимион
зелев сок, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Лукът се нарязва наситно, а морковът се настъргва. Запържват се в тенджера със сгорещеното олио за около минута. Добавя се измитият и отцеден ориз, разбърква се и се пържи 3–4 минути, докато оризът стане стъклен.

    2

Поръсва се с червения пипер, разбърква се и се залива с 1 ч. ч. вряла вода. Посолява се и плънката се задушава на слаб огън, докато оризът поеме цялата течност. Подправя се с магданоза, чубрицата, кимиона и доматеното пюре.

    3

Листата на киселото зеле се отделят внимателно и се отстранява дебелата част на жилката. В основата на всяко листо се поставят по една или две супени лъжици от плънката в зависимост от големината на листата и се завиват сарми.

    4

На дъното на дълбока тенджера се поставят няколко зелеви листа така, че да се покрие дъното. Върху тях се подреждат сармите със загънатата част надолу и се заливат с равни части зелев сок и вода, колкото да ги покрие. Сармите се затискат с чиния и тенджерата се поставя на огъня. Когато течността кипне, огънят се намалява и ястието се задушава още около 50–60 минути.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.