Свинска плешка с кестени и тиква
Продукти (8 порции)
| 700 г | тиква „Цигулка” |
| 2 кг | обезкостена свинска плешка |
| 500 г | кестени |
| 1 глава | лук |
| 5 скилидки | чесън |
| 500 мл | пилешки бульон |
| 100 мл | бяло вино |
| 3 стръка | мащерка |
| 2 с.л. | царевично нишесте |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се много добре от всички страни, докато се карамелизира. Слагат се наситнените лук и чесън. Наливат се бульонът и виното, добавя се мащерката. Похлупва се и се готви на слаб огън за 2 часа и 30 минути.
- 2
Кестените се цепват и се попарват в кипяща вода за няколко минути. Обелват се.
- 3
Тиквата се почиства и се нарязва на кубчета. Кестените и тиквата се слагат в съда с месото. Похлупва се и се готви още 30 минути.
- 4
Всички продукти се изваждат в чиния, а сосът се сгъстява с нишестето, разтворено в малко студена вода. Връщат се тиквата и кестените.
- 5
Месото се разделя на порции. Ястието може да се сервира в плато или в индивидуални чинии.