kaufland.bg/recepti
Свински гърди със смокинов аромат и задушен спанак
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
800 г | свински гърди без кост |
за маринатата:
300 мл | соев сос |
1 бурканче | смокиново сладко (300 г) |
2 щипки | бял пипер |
за гарнитурата:
800 г | спанак |
100 мл | зехтин |
200 г | маслини (без костилки) |
1 с. л. | каперси |
100 г | сушени домати |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Свинските гърди се режат на дълги ленти с дебелина 0,5 см. Мариноват се в смесените соев сос, нарязани на половинки смокини, сиропа от сладкото и пипера за 30 минути.
- 2
Маринованото месо се изпича на скара.
- 3
Спанакът се почиства, бланшира се за кратко във вряща подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно. Сушените домати се накисват за кратко във вода, отцеждат се и се наситняват.
- 4
Зехтинът се сгорещява и в него се задушава спанакът. Добавят се нарязаните на шайби маслини, каперсите, сушените домати и черен пипер. Месото се сервира с гарнитурата.