Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свински гърди по средиземноморски

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

360 гр (8 парчета) свински гърди
2 моркова
1 тиквичка
4 с.л. песто росо
200 г печени чушки
1 с.л. маслиново масло
1 клонче мащерка
1 клонче розмарин
1 малка скилидка чесън
сол
пипер

Приготвяне

    1

Затворено барбекю предварително се загрява на 160° C на функция Индиректен грил. Подправките се измиват, чесънът се обелва и нарязва на ситно заедно с тях. Свинските гърди се почистват от хрущяла и се очукват леко, осоляват се от двете страни със сол, овкусяват се с черен пипер, подправки и чесън.

    2

Морковите и тиквичките се измиват, морковите се обелват, тиквичките се почистват и нарязват на тънки ивици с помощта на белачка. Парчетата свински гърди се намазват от едната страна с песто. Върху четири от парчетата се разпределят лентите тиквичка и морков. Към тях се добавят останалите парчета свинско и се оформят четири рози, които се фиксират с помощта на конец.

    3

Готовите рози се подреждат в алуминиева тавичка и се пекат около 35 минути на затворен капак. Печените чушки се мариноват с маслиново масло, сол и се сервират с розите от свинско.