kaufland.bg/recepti
Свински джолан на грил
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 4 шайби свински джолан | |
| 1 ч. л. | сол |
| 1 ч. л. | кимион |
| 1 ч. л. | червен пипер |
| 1 ч. л. | черен пипер |
| 1 ч. л. | розмарин |
| 3 с. л. | барбекю сос |
за гарнитурата:
| 3 | картофа |
| 1 | лайм |
| олио за пържене | |
| 1 щипка | сол |
| 1 щипка | риган |
| 1 щипка | червен пипер |
Приготвяне
- 1
Шайбите свински джолан се натриват с предварително смесените подправки и с четка се намазват с барбекю соса. Пекат се на грил 15–20 минути, като непрекъснато се мажат със соса.
- 2
От картофите се приготвя чипс като се режат на тънки гредички и се изпържват.
- 3
Оставят се да се отцедят върху салфетка, след което се поръсват с по щипка сол, риган и червен пипер. Свинският джолан се сервира заедно с картофения чипс и резени лайм.