Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Свински котлет с хрупкава билкова коричка

Свински котлет с хрупкава билкова коричка

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

за котлетите:

2 свински котлета (400 г)
20 г горчица
50 мл бяло вино (ябълково)
30 г краве масло
4 скилидки чесън
1 стрък розмарин
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус

за билковата коричка:

2 филии твърд хляб
5 стръка магданоз
1 стрък розмарин
4 стръка мащерка
1 стрък салвия
1 скилидка чесън
30 мл зехтин
1 щипка сол

Приготвяне

1

Картофите се измиват и варят на пара. Преди да се сложат в тенджерата е добре да се надупчат леко с вилица, за да не се разпукат при термичната обработка.

2

Хлябът се рони в купа и към него се прибавят останалите продукти за билковата коричка. Пасира се до получаването на трохи.

3

Котлетите се намазват със зехтин. Не се изтъняват с чук, за да останат сочни при печенето. Посоляват се и се поръсват с черен пипер.

4

Запечатват се за 2-3 минути от всяка страна в силно нагорещен тиган до получаване на златиста коричка. Когато се обърнат, върху изпечената страна се слага по една скилидка чесън и клонче розмарин за допълнително овкусяване.

5

Прехвърлят се в тава. Първо се намазват с тънък слой горчица от двете страни, а след това само от горе се покриват плътно с ароматните трохи. В тавата се слагат маслото, 2 обелени скилидки чесън и се налива виното. Котлетите се пекат в предварително загрята на 190°С фурна за 7-8 минути.