Свински пържоли с картофено пюре, домати и маслини
Продукти (4 порции)
2 скилидки | чесън |
1 с.л. | соев сос |
индийско орехче | |
2 с.л. | майонеза |
лимонов сок | |
4 | свински вратни пържоли без кост |
500 г | сварени картофи |
лук | |
чери домата | |
маслини | |
черен пипер |
Приготвяне
- 1
Чесънът, соевият сос, индийското орехче, майонезата и сокът от един лимон се смесват в купа и се разбърква добре. Пържолите се поставят в голяма купа, поливат се с маринатата и всичко се обърква добре. Така овкусените пържоли се оставят в хладилник за около 2 часа, за да се мариноват.
- 2
Картофите се сваряват и намачкват на пюре. Маринованите пържоли се подреждат в предварително намазнена тава. Върху всяка от тях се слагат по два резена лук и 2-3 супени лъжици от картофеното пюре, които се разпределят равномерно, за да покрият целите котлети.
- 3
Отгоре се поръсва настърган кашкавал и се слагат по няколко чери доматчета, разрязани на половина и няколко маслини, предварително обезкостени и разрязани на две. Овкусява се с малко черен пипер и се пече 50-60 минути в предварително загрята на 200˚C фурна.