kaufland.bg/recepti
Свински ребърца на барбекю
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 кг | свински ребра |
| 3 с. л. | соев сос |
| 2 ч. ч. | бира |
| 2 скилидки | чесън |
| 5 | дафинови листа |
за маринатата:
| 1 щипка | бял пипер |
| 1 щипка | червен пипер |
| 1 щипка | къри |
| 1 щипка | кориандър |
| 1 щипка | сол |
| 1 с. л. | олио |
| 1 с. л. | сусам |
за глазурата:
| 3 с. л. | мед |
| 2 с. л. | соев сос |
| 1 ч. л. | кетчуп |
| 3 стръкчета | къри |
Приготвяне
- 1
1 начин: Ребърцата се задушават за около 15-20 минути в 2 ч. ч. вода, соевия сос, бирата, дафиновите листа, чесъна и след това се натриват с предварително смесените продукти за маринатата. Потапят се в глазурата и се пекат на барбекю 10-15 минути.
- 2
2 начин: Ребърцата се овалват в подправките за маринатата и се пекат на тих огън до готовност, като периодично се намазват с глазурата.