kaufland.bg/recepti
Свински ребърца с пикантен сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 800 г | свински ребра |
за соса:
| 100 мл | кетчуп |
| 1 с. л. | дижонска горчица |
| 2 с. л. | соев сос |
| 3 | скилидки чесън |
| 1 ч. л. | наситнен пресен или сух |
| джинджифил | |
| 100 мл | бяло вино |
Приготвяне
- 1
Чесънът се скълцва и се смесва с останалите продукти за соса.
- 2
Ребрата се варят около 20 минути (може да се подправят с магданоз, дафинов лист или зеленчуци – моркови, целина, лук и др.). Отцеждат се и се намазват със соса. По желание се поръсват със сусам и наситнени пресни подправки.
- 3
Пекат се 10 минути на 200 градуса.