kaufland.bg/recepti
Свински шницел с броколи и сметана
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
2 парчета | свинско бонфиле (всяко по 200 г) |
1 /2 ч. ч. | брашно |
2 | яйца |
100 г | галета |
1 к. ч. | олио |
100 г | броколи |
30 г | краве масло |
50 г | бекон |
50 мл | бяло вино |
60 г | сметана |
1 ч. л. | сусамово семе |
черен пипер и сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Свинското бонфиле се почиства от ципите, разрязва се надлъжно и се начуква през найлон да се изтъни, без да се разкъсва. Овкусява се със сол и черен пипер и се панира в брашното, яйцата, галетата и сусама. Пържи се в сгорещеното олио, изважда се и се отцежда върху салфетки.
- 2
Накъсаните на розички броколи се запържват в кравето масло. Прибавя се нарязаният на дребно бекон, запържва се и се задушава с виното. Сипва се сметаната и се изчаква да се хомогенизира. С приготвения сос се гарнира изпърженият свински шницел.