Свинско паприкаш
Продукти (4 порции)
| 600 г | свински гърди без кост |
| 600 г | пасирани домати от консерва |
| 150 г | заквасена сметана |
| 100 г | краве маслo |
| 1 пакет | папардели |
| 1 буркан | печени червени чушки без оцет |
| 1 глава | лук |
| 1 с.л. | сладък червен пипер |
| сол и черен пипер на вкус | |
| магданоз за украса |
Приготвяне
- 1
Месото се реже на кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и се пържи в около 40 г от маслото – до златисто.
- 2
Залива се с 500 мл вода и се задушава под капак, докато омекне.
- 3
Лукът се нарязва на полумесеци и се пържи в около 40 г масло.
- 4
Прибавят се чушките, нарязани на ивички, наливат се доматите, поръсва се с червения пипер.
- 5
Овкусява се със сол и черен пипер и се готви около 15 минути.
- 6
Сосът се налива към месото и ако има нужда, се долива малко вода. Готви се 30 минути на слаб огън.
- 7
Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се и се овкусява с останалото масло.
- 8
В дълбоки чинии се слага от пастата, залива се с месото и соса, гарнира се със сметаната и се поръсва се магданоз.