Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Свинско паприкаш

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

600 г свински гърди без кост
600 г пасирани домати от консерва
150 г заквасена сметана
100 г краве маслo
1 пакет папардели
1 буркан печени червени чушки без оцет
1 глава лук
1 с.л. сладък червен пипер
сол и черен пипер на вкус
магданоз за украса

Приготвяне

    1

Месото се реже на кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и се пържи в около 40 г от маслото – до златисто.

    2

Залива се с 500 мл вода и се задушава под капак, докато омекне.

    3

Лукът се нарязва на полумесеци и се пържи в около 40 г масло.

    4

Прибавят се чушките, нарязани на ивички, наливат се доматите, поръсва се с червения пипер.

    5

Овкусява се със сол и черен пипер и се готви около 15 минути.

    6

Сосът се налива към месото и ако има нужда, се долива малко вода. Готви се 30 минути на слаб огън.

    7

Пастата се сварява в подсолена вода, отцежда се и се овкусява с останалото масло.

    8

В дълбоки чинии се слага от пастата, залива се с месото и соса, гарнира се със сметаната и се поръсва се магданоз.