Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Скариди с талиатели и хрупкав хамон серано

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 опаковка EXQUISIT скариди Easy Peel (= 500 г)
1 опаковка EXQUISIT хамон серано гран резерва (= 80 г)
200 г EXQUISIT талиатели с чили
200 г EXQUISIT талиатели с див
2 с.л. рапично олио
1 бурканче EXQUISIT паста сос с домати и рикота (= 350 г)
60 г EXQUISIT Пармезан Parmigiano Reggiano
чесън
сол

Приготвяне

    1

Скаридите се оставят да се размразят в хладилника. Парчетата хамон се разполовяват по дължина и се запържват в тиган с 1 ч.л. олио, докато станат хрупкави.

    2

Талиателите се изсипват във вряща, подсолена вода (1 л вода за 100 г талиатели) и се варят 7 – 9 минути, като се разбъркват постоянно. След това се отцеждат.

    3

Скаридите се запържват в сгорещено олио в тигана, в който е пържен хамонът, по 3 минути от всяка страна. Сосът за спагети се затопля в тенджера.

    4

Талиателите се сервират в чинии със соса и скаридите. Поръсват се с настъргания пармезан. Аранжира се с хрупкавия хамон.


Уважаеми клиенти,

във връзка с разпространена информация за наличие на салмонела в продукти от птиче месо с произход Полша, с настоящото Ви уверяваме, че няма основание за безпокойство относно предлагания в Kaufland асортимент, тъй като Kaufland България не предлага продукти от проблемната партида.