Сладкиш с круши, ябълков мус и орехи
Продукти (12 парчета)
за тестото:
| 175 г | меко масло |
| 150 г | захар |
| 200 г | брашно |
| 2 ч.л. | бакпулвер |
| 160 г | пюре от ябълки |
| 1 с.л. | масло за намазване на формата |
за плънката:
| 200 г | круши |
| 4 с.л. | пюре от ябълки |
| 50 г | орехи |
Приготвяне
- 1
В купа, с помощта на миксер, се разбиват маслото и захарта. Към тях се прибавя брашното, бакпулверът и ябълковото пюре. Всичко се разбърква добре до получаването на гладко тесто.
- 2
Фурната се загрява предварително на 185 °C (160 °C при фурна с вентилатор). Крушите се измиват и подсушават. Разрязват се на четири, почистват се от семките и се нарязват на тънки филийки.
- 3
Форма с махащо се дъно се намазва с масло и тестото се разпределя вътре. Отгоре се разпределя останалото ябълково пюре, а върху него филийките круша. Орехите се нарязват на едро и се разпределят отгоре. Сладкишът се пече около 60 минути на средното ниво от фурната. Оставя се да изстине добре и се сервира.