Сладоледена торта с горски плодове
Продукти (16 парчета)
| 200 г | целувки |
| 4 | яйца |
| 1 с. л. | ванилова захар |
| 100 г | захар |
| 500 мл | заквасена сметана |
| 2 кутийки | бита сметана |
| 1 | шушулка ванилия |
| 100 г | тъмен шоколад |
| 400 г | пресни плодове (напр. ягоди, малини, боровинки) |
Приготвяне
- 1
Целувките се натрошават и се разделят на две части. Яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват със захарта и ваниловата захар до получаване на кремообразна смес.
- 2
Заквасената и битата сметана се смесват и се разбиват. Добавя се ванилията. Белтъците също се разбиват. Сметановият крем, разбитите белтъци и едната част от натрошените целувки внимателно се добавят към крема с жълтъците.
- 3
Шоколадът се натрошава. Горските плодове се почистват, измиват се и заедно с шоколада се добавят към сметановия крем. Той се изсипва във форма за печене върху хартия за печене, покрива се с натрошените целувки и се оставя в камерата за 24 часа.
- 4
По желание може да гарнирате тортата с плодове, да я оставите в хладилник за 20-30 мин. и да я сервирате.