Сладоледен сандвич с ягоди
Продукти (9 порции)
За блата:
| 120 г | краве маслo | 
| 100 г | брашно | 
| 60 г | овесени ядки | 
| 100 г | захар | 
За крема:
| 500 г | маскарпоне | 
| 200 г | кондензирано мляко (подсладено) | 
| 150 мл | сладкарска сметана | 
| 200 г | ягоди | 
| 1 | шушулка ванилия | 
Приготвяне
- 1
Захарта и брашното се смесват и към тях се прибавят смлените в блендер овесени ядки и маслото.
- 2
Сместа се изсипва в тава и се пече в загрята на 180 градуса фурна до златисто, като периодично се разбърква, за да се получат хрупкави трохи, след което се охлаждат.
- 3
Кремът се приготвя като се разбиват маскарпонето и подсладеното кондензирано мляко и се сипват семенцата от разполовената шушулка ванилия.
- 4
Прибавят се половината от пасираните и прецедени ягоди и добре разбитата сметана, разбърква се, слагат се и останалите ягоди, нарязани на парченца.
- 5
Половината от хрупкавата смес се разстила в тавичка, притиска се, намазва се с крема, заглажда се, поръсва се с останалата хрупкава смес и се оставя във фризер за около 4 часа.
- 6
Десертът се изважда от фризера 10 минути преди консумация, нарязва се и се сервира.