Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Сладолед от бял шоколад на клечка

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

2 с.л. кашу
80 г бял шоколад
100 г кисело мляко
80 г крема сирене
1 пакетче ванилова захар
1 ч.л. лимонова кора
150 мл животинска сметана

Съвет

  • За още по-вкусен резултат, към шоколадовата смес може да се добавят натрошени бисквити.


Приготвяне

    1

Ядките кашу се нарязват и запичат на тиган до златисто. Шоколадът се натрошава и разтапя на водна баня. Прибавят се киселото мляко, крема сиренето, ваниловата захар и лимоновата кора. Всичко се разбърква добре.

    2

Сметаната се разбива и заедно с ядките кашу се прибавя към шоколадовата смес. Разбърква се добре и се разпределя във формички за сладолед, които се слагат във фризер, докато сместа започне да стяга. Тогава в нея се слагат и клечките за сладолед. Връща се във фризера до пълно замразяване.

    3

Сладоледът се вади от фризера 15-ина минути преди сервиране, за да може да се извади по-лесно от формите.