Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Сладък кускус

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

100 мл портокалов сок
3 с. л. мед
100 г кускус
50 г лешници
50 г сушени кайсии
400 г кисело мляко
300 г пресни плодове (напр. боровинки, малини, ягоди)
няколко листа мента

Приготвяне

    1

Портокаловият сок се оставя да ври с 1 супена лъжица мед, след което се добавя към кускуса, разбърква се и се оставя да кисне в продължение на 5 до 7 минути.

    2

Лешниците леко се запичат до златисто кафяво в незалепващ тиган, след което се натрошават на едро. Кайсиите се нарязват на малки кубчета и заедно с ядките се добавят към готовия кускус. Киселото мляко се смесва с останалото количество мед.

    3

Останалите плодове се измиват, след което се пълнят на слоеве равни количества кускус, плодове и кисело мляко в стъклени чаши или купички. За финал се добавят листенца мента.


Уважаеми клиенти,

във връзка с разпространена информация за наличие на салмонела в продукти от птиче месо с произход Полша, с настоящото Ви уверяваме, че няма основание за безпокойство относно предлагания в Kaufland асортимент, тъй като Kaufland България не предлага продукти от проблемната партида.