kaufland.bg/recepti
Веган
Спаначена салата с репички в портокалово-канелен винегрет
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 250 г | свежи листа спанак |
| 2 връзки | репички |
| 2 | портокала |
| 100 г | бадеми |
за портокалово-канеления винегрет:
| 60 мл | зехтин (1 к. ч.) |
| 2 с. л. | лимонов сок |
| 2 с. л. | портокалов сок |
| 1 /2 ч. л. | захар |
| 1 /2 ч. л. | канела |
| 2 щипки | смлян кимион |
| 2 щипки | червен пипер |
| 1 /2 ч. л. | сол |
Приготвяне
- 1
Спанакът се измива, подсушава се, реже се на ивички и се смесва с почистените и нарязани репички. Портокалите се обелват и се филетират, след което се добавят към зеленчуците.
- 2
Всички съставки за винегрета се смесват в малка купа и се разбиват с тел.
- 3
Зеленчуците се поливат с винегрета, разбъркват се внимателно и салатата се прехвърля в чинии, като се поръсва с настърганите бадеми.