Спаначено руло със сьомга и крема сирене
Продукти (28 парчета)
| 400 г | замразен спанак |
| 8 | яйца |
| 150 г | крема сирене |
| сол | |
| прясно смлян черен пипер | |
| настъргано индийско орехче | |
| 50 г | сирене K-Favourites Grana Padano |
| 1 /2 връзка | магданоз |
за плънката:
| 250 г | крема сирене |
| 10 бр. | кисели краставички K-Favourites |
| 1 ч.л. | лимонова кора |
| 400 г | пушена сьомга |
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява на 180°C с включен горен и долен нагревател (без вентилатор).
- 2
Постила се хартия за печене в тава с размер 40 х 30 см. Поръсва се настъргано сирене K-Favourites Grana Padano.1. Спанакът се размразява и отцежда добре. Разпределят се две трети от него върху сиренето в тавата за печене.
- 3
Яйцата се разбиват на пяна с крема сиренето, останалия спанак и ситно накълцаните листа магданоз. Подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Изсипва се в тавата за печене и се пече около 12 минути на най-долния реотан във фурната. Оставя се да се охлади.
- 4
За плънката се смесват крема сиренето с настърганата лимонова кора, щипка сол и ситно нарязаните краставички.
- 5
Спаначеното тесто се разрязва на две по дължина. Плънката се разпределя, нарежда се пушената сьомга, след което се навива на руло откъм дългата страна. Рулото се завива плътно в хартия за печене или прозрачно фолио и се оставя в хладилника за около час.
- 6
Всяко руло се нарязва на филийки и се подрежда във формата на празнична елха. Допълнително може да се украси с чери домати, маслини и стръкчета розмарин.