Студено шоколадово кафе
Продукти (1 чаша)
200 мл | горещо кафе |
2 с.л. | биосироп от агаве |
100 мл | шоколадова напитка |
шоколадово мляко | |
50 мл | биосметана |
1 топка | ванилов сладолед |
какао на прах |
Приготвяне
- 1
Горещото кафе се подслажда със сиропа от агаве, смесва се с шоколадовата напитка и млякото и се оставя да се охлади за около 30–40 минути.
- 2
Сметаната се разбива на твърд сняг. С помощта на лъжица за сладолед се поставя 1 топка ванилов сладолед във висока чаша. Залива се с вече изстиналата течност с кафе. Най-отгоре се изсипва сметаната. Напитката се поднася със сламка и поръсена с какао.