kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Супа от печена тиква
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 кг | тиква „Цигулка” |
| 2 с.л. | маслиново масло |
| 400 мл | кокосово мляко |
| 400 мл | вода |
| 1 /4 стрък | розмарин |
| 20 г | корен джинджифил |
| 2 с.л. | ябълков оцет |
| 100 г | саламурено козе сирене |
| 100 г | цедено кисело мляко |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета, залива се със маслиновото масло и се пече в загрята на 200 °С фурна, докато започне да се карамелизира – около 40 минути.
- 2
Изпечената тиква и розмаринът се слагат в блендер и се смилат.
- 3
Налива се кокосовото мляко и отново се смила.
- 4
Сместа се сипва в касерола и се добавят настърганият джинджифил, водата и оцетът. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и се оставя на огъня да кипне.
- 5
Сиренето се пюрира с киселото мляко.
- 6
Супата се разпределя в купи и се гарнира с млечната смес.