Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Супа от печен карфиол

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

750 г карфиол
2 скилидки чесън
1 глава лук (малка)
1 ч. ч. течна сметана
2 кубчета пилешки бульон
1 дафинов лист
1 /2 ч. л. мащерка
4 4 с. л. зехтин
2 стръка копър
2 филии стар хляб
5 с. л. олио
масло за намасляване

Приготвяне

    1

Карфиолът се накъсва на розички, които се подреждат в намаслена тава и се поръсват сьс зехтин. Добавят се необелените скилидки чесън и цялата глава лук. Пекат се до златисто около 20 минути в предварително загрята до 200°С фурна.

    2

Няколко изпечени розички карфиол се отделят за декорация на супата. Чесънът и лукът се обелват и заедно с карфиола се поставят в тенджера с 1,5 л гореща вода. Прибавят се кубчетата пилешки бульон, а когато супата кипне, се слагат мащерката и дафиновият лист. Вари се около 25 минути, дафиновият лист се изважда и супата се пасира.

    3

В купичка към сметаната постепенно се долива около черпак от супата. Внимателно се разбива с тел и се връща в готовата супа. По желание може да се загрее, като се внимава да не кипне, защото сметаната може да се пресече.

    4

Хлябът се реже на малки кубчета, които се поставят в тава. Поливат се с 4-5 с. л. олио и се пекат в предварително загрята на 220°С фурна до златисто, като се разбъркват 2-3 пъти.

    5

Супата се сервира в купички, декорирана с карфиолени розички, кротони и поръсена със ситно нарязан пресен копър.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.