kaufland.bg/recepti
Супа с праз и кайма
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
2 стръка | праз |
2 с.л. | слънчогледово олио |
3 с.л. | краве маслo |
500 г | кайма смес |
3 с.л. | пшенично брашно |
1 литър | зеленчуков бульон |
400 г | топено сирене |
сол | |
черен пипер | |
1 /2 връзка | сибирски лук |
Приготвяне
- 1
Празът се разрязва по дължина, измива се добре, подсушава се, почиства се и се нарязва на фини ивици. Олиото и маслото се загряват в тенджера, каймата се запържва, добавя се празът и се задушава за кратко. Добавя се брашното, разбърква се и се налива бульонът. Добавя се топеното сирене и се оставя да поври на среден огън за около 10 минути. Подправя се на вкус със сол и черен пипер.
- 2
Междувременно, дивият лук се измива, подсушава и нарязва на дребно. Супата с праз, лук и кайма се поръсва със сибирски лук преди да се сервира.