Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Супа от тиква за Хелоуин

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

700 г тиква (необелена)
2 стръка селъри
3 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
1200 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
100 мл животинска сметана
60 г краве маслo
3 с.л. брашно
1 дафинов лист
1 щипка индийско орехче
3-4 листа пресен босилек
1 лист бутертесто за украсата
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета и се сварява. След това се отцежда и се пюрира.

    2

Лукът, морковите, селърито и чесънът се обелват и се нарязват на ситно. Запържват се в маслото, докато омекнат и започнат да се карамелизират.

    3

Сипва се брашното и се запържва. Дърпа се от котлона и се налива бялото вино. Връща се на огъня и малко по малко се сипва горещият бульон. Слага се пюрираната тиква.

    4

Овкусява се със сол, черен пипер, дафиновия лист и индийското орехче. Оставя се да ври 10 минути. Налива се сметаната и се добавя нарязаният на ситно босилек.

    5

Сипва се в купички, като е препоръчително да са огнеупорни, но и да не са, няма опасност да се спукат, защо ще се пече за кратко.

    6

Тестото се разточва върху плота. Изрязват се кръгчета, които ще са капачетата , които трябва да са малко по-малки от купичките, за да влязат вътре.

    7

От останалото тесто се изрязват дълги тесни триъгълници – пипала. Купите се поставят върху чинии, като се залепват с малко тесто, за да не се плъзгат. Слагат се пипалата, които трябва да падат по купичката и по чинията. Отгоре се слагат капачета.

    8

Пекат се в загрята на 200 °С фурна, докато тестото се зачерви, около 10–12 минути.