Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Сурово кокосово Тирамису

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (14 порции)

за блата:

150 г бланширани бадеми
150 г орехи
10 г бурбонска ванилова захар
4-6 сочни фурми
4 с.л. какао на прах
2 с.л. разтворимо кафе
2 с.л. десертно вино Марсала

за крема:

200 г сурово кашу
210 г (1-2 кокосови ореха) бялата част от кокоса
100 г кокосово масло
100 г пудра захар
сурови какаови зърна за украса
какао за поръсване

Приготвяне

    1

Кашуто се накисва за пет часа в студена вода, за да набъбне. След това се отцежда и изплаква.

    2

Кокосовият орех се почиства, бялата месеста част (за рецептата са нужни 210 г) се смила в блендер с пудрата захар, разтопеното кокосово масло и кашуто. Трябва да се получи гладък крем. Прибира се в хладилник за кратко, за да стегне леко и, за да може тортата да се сглоби по-лесно.

    3

Разтворимото кафе за основата се разтваря във виното. Фурмите се почистват от костилките. Орехите и бадемите се смилат в блендер с фурмите, кафето с виното, какаото и ваниловата захар, ако е нужно се прибавя пудра захар.

    4

Основата се разточва и от нея с помощта на форма за торта с диаметър 22 см се изрязват два кръгли блата които се мажат с крема и се поставят един върху друг. Заравнява се добре.

    5

Суровото кокосово Тирамису се слага във фризер за два часа, за да стегне. Изважда се поне пет минути преди да се поднесе. Поръсва се с какао и се гарнира с накълцани какаови зърна.