Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Сърцат кекс

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

340 г захар
400 г масло
7 г червена сладкарска боя
8 бр. яйца
4 ч.л. бакпулвер
600 г брашно
300 мл прясно мляко
1 ванилия
150 г пудра захар
сол
захарни перли за декорация

Съвет

  • Остатъците от червения кекс могат да се използват за направата на кейк попс или за сладкиш в чаша.


Приготвяне

    1

Фурната се загрява предварително на 160° С.

    2

Половината захар (170 г), солта, 200 г от маслото и 6 г от сладкарската боя се разбъркват добре с помощта на миксер. Към сместа постепенно се прибавят четири от яйцата и всичко се забърква добре. Прибавят се 2 ч.л. бакпулвер, 300 г брашно и 150 мл мляко и бъркането продължава. Продълговата форма за кекс се покрива с хартия за печене и тестото се излива в нея. Пече се 55 до 60 минути.

    3

Кексът се оставя настрана, за да изстине добре. Нарязва се на парчета и във всяко парче, с помощта на резец за курабии във формата на сърце, се изрязват сърца.

    4

Фурната отново се загрява на 160° С.

    5

Към останалите захар, сол, масло, яйца, бакпулвер и мляко се прибавя ванилията и се забърква тесто, както е описано по-горе. Продълговатата форма за кекс се покрива с хартия за печене и в нея се излива една четвърт от тестото. Отрязаните розови сърца се подреждат едно зад друго във формата и върху тях се излива останалото тесто. Пече се 45 до 50 минути, вади се от фурната и се оставя настрана, за да изстине добре.