Такоси
Продукти (6 парчета)
6 | тортила питка |
маслиново масло K-Classic | |
1 /2 глава | лук |
2 скилидки | чесън |
250 г | телешко мляно месо |
1 ч.л. | риган |
1 ч.л. | кимион |
1 ч.л. | червен пипер |
1 ч.л. | черен пипер |
1 ч.л. | чесън на прах |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | сол |
6 с.л. | доматено пюре |
100 г | моцарела |
100 г | кашкавал Брей! |
50 г | сирене Чедър |
Приготвяне
- 1
Тортила питките се подреждат върху обърната форма за мъфини между гнездата за мъфините. Слагат се в загрята на 180°C фурна и се пекат 5-10 минути, докато се втвърдят и станат златисти и хрупкави.
- 2
В загрят тиган се слага 1 с.л. маслиново масло K-Classic и нарязаните на ситно лук и чесън. Разбърква се и се готви докато лукът омекне. След това се прибавя телешкото мляно месо, разбърква се отново и се готви 3-4 минути. Овкусява се с 1 ч.л. риган, 1 ч.л. кимион, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. чесън на прах и 1 ч.л. сол. Разбърква се още веднъж и се маха от котлона след като месото се сготви напълно.
- 3
Вече запечените тортила питки се пълнят със сместа от телешко. Отгоре се слага по 1 с.л. доматено пюре и по 1-2 резена моцарела във всяка. Поръсват се с настърган кашкавал и чедър. Такосите се подреждат в тава или форма за печене и се пекат в загрята на 180°C фурна 5 минути. Сервират се със сос и гарнитура по желание.