Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Тарталети с череши

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

180 г брашно
80 г пудра захар
80 г краве маслo
2 портокала
1 ванилия
1 щипка сол

за крема:

600 г цедено кисело мляко
150 г подсладено кондензирано мляко
1 с.л. портокалов ликьор

за декорация:

400 г череши
1 /2 пакетче желатин
50 мл сок от вишни

Приготвяне

    1

В блендер се смесват брашното, пудрата захар, настърганата кора от двата портокала, ванилията, солта и студеното масло. Всичко се разбива, докато се получат фини трохи. Наливат се 2–3 с. л. портокалов сок и отново се разбива, докато се получи тесто.

    2

Тестото се разпределя във форми за тарталети и се притиска с пръсти. Формите се оставят във фризер за около 10 минути, за да стегне добре тестото.

    3

След това се пекат 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Оставят се, да се охладят и се изваждат от формите.

    4

Кондензираното и киселото мляко се смесват в купа, заедно с портокаловия ликьор. Разбърква се с телена бъркалка, докато се получи гладък крем, който се разпределя в тарталетите.

    5

Черешите се почистват от костилките и се подреждат върху крема, плътно една до друга.

    6

Желатинът се накисва в сока от вишни и след като набъбне, се разтваря в микровълнова фурна. Оставя се в хладилник. Когато сместа стегне леко, с нея се намазват черешите.

    7

По желание тарталетите се украсяват с листенца мента.