Данните за филиала се зареждат.

Вашите данни се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Изобразяване на рецептата Тартар от авокадо със запечени миди Сен Жак

Тартар от авокадо със запечени миди Сен Жак

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

6 бр. замразени миди Сен Жак
1 авокадо
1 /2 ябълка
1 малка глава червен лук
1 ч.л. лимонов сок
2 ч.л. зехтин
1 /2 манго
30 г кедрови ядки
3-4 капки сос Табаско
1 ч.л. мед
1 ч.л. масло
1 /2 ч.л. суха мащерка
сол
пипер

Приготвяне

1

Мидите се размразяват. Авокадото се разполовява, костилката се маха, меката част се изважда с помощта на лъжица и се нарязва на кубчета.

2

Ябълката се нарязва на четвъртини, премахват се семките, след което и ябълката се нарязва на малки парченца.

3

Лукът се обелва и наситнява.

4

Парченцата авокадо и ябълката се смесват в купа заедно с лимоновия сок и лука. Овкусява се със сол, пипер и зехтин на вкус.

5

Мангото се бели, месестата част се отделя от костилката и се нарязва на малки кубчета. Кедровите ядки се запържват леко в тиган без мазнина. Мангото се слага в купа и се подправя с табаско, сол, пипер и мед на вкус.

6

Мидите се измиват в студена вода и се подсушават. Запържват се в зехтин от всяка страна за по 2 минути. Преди да се свалят от огъня, към тях се прибавя маслото и мидите се овкусяват със сол, черен пипер и мащерка на вкус.