Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешки стек в бекон с мармалад от сливи

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г картофи
250 г сливи
1 люта чушка
1 /2 глава лук
2 с.л. захар
5 с.л. тъмен балсамов оцет
4 х 140 г телешки стек
8 шайби бекон
6 с.л. олио
6 бр. клонче мащерка
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Картофите се почистват и се сваряват в подсолена вода за около 12 минути. През това време сливите и чушката се измиват и подсушават. Махат се костилките на сливите и се разделят на четвъртини. Чушката се почиства от семки и се нарязва на тънки ленти. Лукът се бели и нарязва на малки кубчета. Сварените картофи се разполовяват.

    2

Малко захар се карамелизира в тенджера, добавят се сливите, лукът и оцетът. Овкусява се с лютата чушка и сол. Фурната се загрява на 200 градуса. Телешкото се увива с по 2 шайби бекон, които се фиксират с помощта на клечки за зъби.

    3

Стековете се подсоляват от двете страни. Запържват се в горещ тиган с 2 с.л. олио от всички страни, след което се оставят настрана и се овкусяват с черния пипер. Пекат се около 5 минути на средното ниво на фурната. След като са готови, се изваждат от печката и се оставят 5 минути да починат.

    4

В тиган се загряват 4 с.л. олио. Картофите се запичат до златисто. Добавя се мащерката. Овкусява се със сол и пипер на вкус. Стековете се сервират със сливите и картофите.


Видеорецепта