Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешки стек с винен сос

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

600 г телешко бонфиле
1 скилидка чесън
1 с.л. маслиново масло
1 с.л. краве масло
1 стрък мащерка
сол и пипер меланж на вкус

за соса:

2 глави шалот
2 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. порто
130 мл телешки бульон
120 г краве маслo
1 стрък прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Месото се почиства от ципите и от излишната мазнина. Разрязва се на две парчета, от които се оформят стекове. Овкусява се със сол и пипер меланж.

    2

Кравето и маслиновото масло се сгорещяват и в тях за кратко се запържват намачканата скилидка чесън и мащерката. Изваждат се и се слагат стековете. Запечатват се от всички страни, като се започва със страната, където разрезът е напречно на мускулатурата. После се запичат за 7–8 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Месото се оставя да почине за 4–5 минути, след което се разрязва.

    3

Шалотът се нарязва на ситно и се сварява във виното и портото, докато сместа се редуцира на 2/3.

    4

Прибавя се прясна мащерка, налива се бульонът. Кипва се и се сваля от огъня.

    5

Слага се маслото, нарязано на кубчета и се бърка, докато се разтопи. Овкусява се със сол и черен пипер.

    6

Месото се поднася полято със соса.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.