Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешки стек с винен сос

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

600 г телешко бонфиле
1 скилидка чесън
1 с.л. маслиново масло
1 с.л. краве масло
1 стрък мащерка
сол и пипер меланж на вкус

за соса:

2 глави шалот
2 ч.ч. червено вино
1 ч.ч. порто
130 мл телешки бульон
120 г краве маслo
1 стрък прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Месото се почиства от ципите и от излишната мазнина. Разрязва се на две парчета, от които се оформят стекове. Овкусява се със сол и пипер меланж.

    2

Кравето и маслиновото масло се сгорещяват и в тях за кратко се запържват намачканата скилидка чесън и мащерката. Изваждат се и се слагат стековете. Запечатват се от всички страни, като се започва със страната, където разрезът е напречно на мускулатурата. После се запичат за 7–8 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Месото се оставя да почине за 4–5 минути, след което се разрязва.

    3

Шалотът се нарязва на ситно и се сварява във виното и портото, докато сместа се редуцира на 2/3.

    4

Прибавя се прясна мащерка, налива се бульонът. Кипва се и се сваля от огъня.

    5

Слага се маслото, нарязано на кубчета и се бърка, докато се разтопи. Овкусява се със сол и черен пипер.

    6

Месото се поднася полято със соса.