Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко бонфиле по балкански

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг телешко бонфиле
1 с. л. горчица
универсална подправка на вкус
черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:

150 г пресни гъби
1 глава лук
150 мл готварска сметана
2 ч. л. горчица
1 /2 ч. л. индийско орехче
сол, черен пипер и универсална подправка на вкус
олио за пържене

Приготвяне

    1

Бонфилето се обезципява и се нарязва на парчета от по 100-150 г. Леко се начукват с чук и се овкусяват от двете страни с универсална подправка и черен пипер.

    2

Намазват се с горчицата и се оставят да престоят около 15 минути.

    3

После се пекат от двете страни на оребрен тиган в сгорещено олио, докато отвън хванат коричка, а отвътре останат леко розови.

    4

Лукът се нарязва наситно, а гъбите на тънки шайби. Пържат се в сгорещено олио и към тях се добавят сметаната, горчицата, индийското орехче, универсална подправка, сол и черен пипер. Оставя се на огъня докато сосът се сгъсти. Телешкото се поднася със соса.