Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко бонфиле по балкански

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг телешко бонфиле
1 с. л. горчица
универсална подправка на вкус
черен пипер на вкус
олио за пържене

за соса:

150 г пресни гъби
1 глава лук
150 мл готварска сметана
2 ч. л. горчица
1 /2 ч. л. индийско орехче
сол, черен пипер и универсална подправка на вкус
олио за пържене

Приготвяне

    1

Бонфилето се обезципява и се нарязва на парчета от по 100-150 г. Леко се начукват с чук и се овкусяват от двете страни с универсална подправка и черен пипер.

    2

Намазват се с горчицата и се оставят да престоят около 15 минути.

    3

После се пекат от двете страни на оребрен тиган в сгорещено олио, докато отвън хванат коричка, а отвътре останат леко розови.

    4

Лукът се нарязва наситно, а гъбите на тънки шайби. Пържат се в сгорещено олио и към тях се добавят сметаната, горчицата, индийското орехче, универсална подправка, сол и черен пипер. Оставя се на огъня докато сосът се сгъсти. Телешкото се поднася със соса.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.