kaufland.bg/recepti
Телешко с грах на тиган
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 300 г | смляно месо от телешка плешка |
| 300 г | замразен грах |
| 3 скилидки | чесън |
| 1 глава | лук |
| 200 мл | телешки бульон |
| 50 г | пармезан |
| 30 г | краве маслo |
| 4 стръка | магданоз |
| 4 стръка | мента |
| 2 с.л. | маслиново масло |
| 1 с.л. | доматен концентрат |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в маслиновото масло.
- 2
Добавя се каймата и се пържи, като се бърка непрекъснато, докато се образуват трохи.
- 3
Прибавя се доматеният концентрат, разбърква се и се налива бульонът.
- 4
След 5–10 минути се сипва грахът, съдът се похлупва и се оставя на огъня още 4–5 минути.
- 5
Накрая се прибавят настърганото сирене, маслото, наситнените магданоз и мента. Овкусява се със сол и черен пипер.
- 6
Разбърква се и се сервира.