Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко задушено по кубински (ропа виеха)

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 кг телешки фланк стек
1 червена калифорнийска чушка
1 зелена калифорнийска чушка
1 глава лук
4 скилидки чесън
100 г пушен бекон
400 г домати на кубчета от консерва
2 с.л. доматен концентрат
500 мл телешки бульон
150 г зелени маслини (без костилки)
2 печени червени чушки
30 мл бял винен оцет
150 мл бяло вино
1 ч.л. риган
1 ч.л. кимион
1 ч.л. пушен червен пипер
1 /2 ч.л. суха мащерка
2 дафинови листа
30 г каперси
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване

Приготвяне

    1

Телешкото се реже на три парчета. Овкусява се със сол и черен пипер.

    2

Беконът се нарязва на кубчета и се запича в сгорещен съд с дебело дъно. Щом стане златист и пусне мазнината си, се изважда.

    3

Месото се запържва в отделилата се от бекона мазнина, от двете страни, до златисто. Изважда се, а на негово място се слагат нарязаните на ивички лук, червена и зелена чушка и накълцаните скилидки чесън. Ако е нужно, се добавя малко маслиново масло.

    4

Когато зеленчуците започнат да се карамелизират, се подправя с ригана, кимиона, мащерката, дафиновия лист и червения пушен пипер. Разбърква се. Прибавят се оцетът, виното, доматите, доматеният концентрат и бульонът. Овкусява се със сол и черен пипер. Връща се месото и се готви 2 часа, докато омекне.

    5

След това се изважда, а в соса се слагат беконът, разполовените каперси и маслини и печените чушки, нарязани на ивички. Готви се 10 минути на слаб огън. Месото се разкъсва с вилица, връща се в съда и ястието се готви още 5 минути.

    6

Поднася се, поръсено с наситнен магданоз и по желание – със сварен ориз.