Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко печено с пюре от целина

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

За пюрето от целина:

800 г корен от целина
3 с.л. слънчогледово олио
200 мл вода
200 мл прясно мляко
100 мл сметана
1 с.л. краве маслo
сол
черен пипер

За телешкото печено:

2 глави шалот
2 стръка мащерка
2 с.л. слънчогледово олио
1 кг телешко бонфиле
сол
1 с.л. доматено пюре
200 мл гроздов сок
400 мл телешки бульон
3 с.л. балсамов оцет
1 с.л. краве маслo
черен пипер

Съвет

  • Ако сосът е твърде течен може да се сгъсти с малко нишесте


Приготвяне

    1

<strong>За пюрето:</strong> Целината се измива, обелва и нарязва на едро. Загрява се олиото на среден огън и целината се задушава. Наливат се водата и млякото, така че да се покрие целината. Затваря се и се оставя да къкри около 20 минути. След това се добавят сметаната и маслото, и се пасира. Овкусява се със сол и черен пипер, и се оставя на топло.

    2

Фурната се загрява предварително (вентилатор: 120 °C). За филето: шалотът се обелва и нарязва на едро. Мащерката се измива и отцежда. Загрява се олиото на най-висока степен, посолява се обилно телешкото филе и се запържва от всяка страна. Поставя се в тавичка и се пече около 40 минути. Оставя се настрана за около 5 минути.

    3

Шалотът се добавя към сместа в тигана и се запържва на среден огън за около 3 минути. Добавя се доматеното пюре и се пържи около минута. Залива се с гроздов сок и бульон, и котлонът се намалява наполовина. Смесва се с балсамовия оцет. Сосът се прецежда през сито в друг съд. Разбърква се маслото и се подправя със сол и черен пипер.

    4

Филето се нарязва и се сервира с пюре от целина и сос. Гарнира се с малко мащерка.