Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко със сладко-кисели зеленчуци на уок тиган

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 морков
1 /2 стрък праз
100 г гъби пачи крак
100 г млад грах
1 глава червен лук
1 червена чушка
листа от целина
50 г бамбукови кълнове
4 стръка кориандър
200 г телешко месо
6 с.л. мед
80 мл оризов оцет
2 с.л. доматена паста
1 ч.л. универсална подправка
4 с.л. сос от стриди
1 ч.л. самбал олек
4 с.л. светъл соев сос
100 г ориз басмати
3 с.л. сусамово олио

Приготвяне

    1

Морковите се обелват, разполовяват и нарязват на ленти. Празът се измива, подсушава и нарязва на тънки ленти. Гъбите се измиват и накъсват. Младият грах се измива и подсушава. Лукът се обелва, разполовява и нарязва на полумесеци. Чушката се измива, почиства от семената и се нарязва на ленти. Листата целина се измиват и нарязват на ленти. Бамбуковите кълнове се измиват и подсушават. Кориандърът се измива и се отделят листенцата. Месото се измива, подсушава и нарязва на тънки ивици.

    2

Медът се загрява в тенджера и леко се карамелизира. Към него се прибавя оризовият оцет, доматената паста, универсалната подправка, сосът от стриди, самбал олек и соевият сос. Всичко се разбърква добре и се оставя да къкри около 10 минути.

    3

Оризът се приготвя съгласно упътването на опаковката. В уок тиган се загрява силно една супена лъжица сусамово олио. Прибавя се месото, което се запържва за около минута от всички страни, след което се изважда от тигана.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.