Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко със сладко-кисели зеленчуци на уок тиган

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 морков
1 /2 стрък праз
100 г гъби пачи крак
100 г млад грах
1 глава червен лук
1 червена чушка
листа от целина
50 г бамбукови кълнове
4 стръка кориандър
200 г телешко месо
6 с.л. мед
80 мл оризов оцет
2 с.л. доматена паста
1 ч.л. универсална подправка
4 с.л. сос от стриди
1 ч.л. самбал олек
4 с.л. светъл соев сос
100 г ориз басмати
3 с.л. сусамово олио

Приготвяне

    1

Морковите се обелват, разполовяват и нарязват на ленти. Празът се измива, подсушава и нарязва на тънки ленти. Гъбите се измиват и накъсват. Младият грах се измива и подсушава. Лукът се обелва, разполовява и нарязва на полумесеци. Чушката се измива, почиства от семената и се нарязва на ленти. Листата целина се измиват и нарязват на ленти. Бамбуковите кълнове се измиват и подсушават. Кориандърът се измива и се отделят листенцата. Месото се измива, подсушава и нарязва на тънки ивици.

    2

Медът се загрява в тенджера и леко се карамелизира. Към него се прибавя оризовият оцет, доматената паста, универсалната подправка, сосът от стриди, самбал олек и соевият сос. Всичко се разбърква добре и се оставя да къкри около 10 минути.

    3

Оризът се приготвя съгласно упътването на опаковката. В уок тиган се загрява силно една супена лъжица сусамово олио. Прибавя се месото, което се запържва за около минута от всички страни, след което се изважда от тигана.