Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко филе су вид със спаначена паста

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

1 /2 биолимон
клончета мащерка
100 г бейби спанак
2 телешки медальона (всеки по 180 г)
2 с.л. краве маслo
200 г талиатели
сол
2 с.л. лешници
1 шалот
75 г сушени домати
40 г твърдо сирене
прясно смлян черен пипер
1 с.л. олио

Съвет

  • В плика за замразяване може да се добави парче билково масло, за да се придаде на медальоните още по-специален вкус.


Приготвяне

    1

Лимонът се измива с гореща вода, подсушава се, отрязва се едно парче от кората и се изстискват 2 с.л. сок. Мащерката и спанакът се измиват и подсушават, след което спанакът се почиства от дръжките.

    2

Фурна с вентилатор се загрява на 80°C. Телешките медальони се изплакват със студена вода, отцеждат се и се подсушават с кухненска хартия. В плик за замразяване се поставят медальоните, лимоновата кора, 1 с.л. краве масло и мащерката. С помощта на сламка се изтегля въздухът от плика, след което той се затваря плътно.

    3

В тенджера се наливат 600 милилитра студена и 1 литър вряла вода. Вътре се поставя пликът с медальоните, а отгоре, за тежест, се слага чиния. Тенджерата се слага в предварително загрятата фурна и се пече за около 1,5 часа или до достигане на желаната температура на сърцевината на месото (56-58°C).

    4

Талиателите се варят в предварително подсолена вода, според указанията на опаковката, след което се отцеждат.

    5

Лешниците се нарязват на едро и се запичат в тиган до златисто. Шалотът се обелва и нарязва на ситно. Доматите се отцеждат от мазнината и се нарязват на ленти. Твърдото сирене се нарязва на филийки.

    6

Нарязаният шалот и 2/3 от лешниците се запържват за 1-2 минути в останалото масло. Добавя се спанакът, талиателите и доматите. Овкусява се със сол, черен пипер, останалия лимонов сок и се оставя на топло.

    7

Медальоните се изваждат от плика. Почистват се от лимоновата кора и билките, овкусяват се със сол и се запържват в нагорещен тиган с олио за 2-3 минути от всяка страна. Медальоните се овкусяват с черен пипер, нарязват се и се сервират с талиателите, останалите лешникови ядки и парченцата сирене.