Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Това не е Вашият филиал?
Промяна
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Телешко фрикасе с естрагон

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 кг телешки шол
2 морков
1 глава лук
4-5 с. л. олио
1 кубче телешки бульон
1 ч. л. естрагон
30-40 г краве масло
1 ч. л. горчица
2-3 с. л. брашно
150-200 мл студено прясно мляко

Приготвяне

    1

Месото се поставя в дълбока тенджера, в която предварително е загрято олиото, и се запържва, докато се зачерви от всички страни. Добавят се нарязаните на едро моркови и лук, наливат се около 200 мл вода и се стрива кубчето бульон. Месото се оставя да къкри под капак на ниска температура около 1-1 1/2 часа и ако е нужно, се долива вода.

    2

Когато месото се свари, в бульона се стрива естрагонът и се оставя да ври още 3-4 минути.

    3

Маслото се разтапя в дълбок съд, слага се горчицата и добре се разбърква. Добавя се брашното и се бърка, докато се получи кашичка. След това се налива млякото и се бърка, докато се получи гладка смес.

    4

Бульонът се прецежда, като лукът се отстранява, а морковите се запазват за декорация. Добавя се към млечната смес и се бърка, докато се сгъсти. Месото се нарязва на филии, залива се със соса и се декорира със сварените моркови.