Телешко фрикасе с естрагон
Продукти (4 порции)
| 1 кг | телешки шол |
| 2 | морков |
| 1 глава | лук |
| 5 с. л. | олио |
| 1 кубче | телешки бульон |
| 1 ч. л. | естрагон |
| 40 г | краве масло |
| 1 ч. л. | горчица |
| 3 с. л. | брашно |
| 200 мл | студено прясно мляко |
Приготвяне
- 1
Месото се поставя в дълбока тенджера, в която предварително е загрято олиото, и се запържва, докато се зачерви от всички страни. Добавят се нарязаните на едро моркови и лук, наливат се около 200 мл вода и се стрива кубчето бульон. Месото се оставя да къкри под капак на ниска температура около 1-1 1/2 часа и ако е нужно, се долива вода.
- 2
Когато месото се свари, в бульона се стрива естрагонът и се оставя да ври още 3-4 минути.
- 3
Маслото се разтапя в дълбок съд, слага се горчицата и добре се разбърква. Добавя се брашното и се бърка, докато се получи кашичка. След това се налива млякото и се бърка, докато се получи гладка смес.
- 4
Бульонът се прецежда, като лукът се отстранява, а морковите се запазват за декорация. Добавя се към млечната смес и се бърка, докато се сгъсти. Месото се нарязва на филии, залива се със соса и се декорира със сварените моркови.