kaufland.bg/recepti
Терин от малини и шоколад
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
| 300 г | малини |
| 100 мл | вода |
| 25 г | мед |
| 25 мл | бяло вино |
| 10 г | желатин |
| 1 плочка | шоколад (правоъгълна) |
| 1 | шоколадова пура (или друга украса по желание) |
Приготвяне
- 1
Водата, медът и бялото вино се оставят да заврят и към тях се прибавя предварително накиснатият в студена вода и след това разтопен желатин.
- 2
Разбърква се и се оставя да ври, докато сместа се избистри.
- 3
Половината от нея се налива на тънък слой във формата за терин.
- 4
Оставя се да стегне, след това се подреждат малините. Налива се останалото желе и отново се оставя да стегне леко.
- 5
Готовият терин се изважда от формата и се поставя върху плочката шоколад.
- 6
Сервира се украсен с шоколадовата пура.