Тиквички-патладжан бюрек
Продукти (4 порции)
| 1 | тиквичка |
| 1 | патладжан |
| 2 щипки | сол |
| 2 | яйца |
| галета и брашно за паниране | |
| олио за пържене |
за плънката:
| 150 г | сирене |
| 1 | яйце |
| 1 /2 | домат |
| 3 стръка | магданоз |
| 1 щипка | чубрица |
| 1 скилидка | чесън |
| сол на вкус |
за соса:
| 1 /2 кофичка | кисело мляко |
| 3 скилидки | чесън |
| 1 /2 връзка | копър |
Приготвяне
- 1
Тиквичката и патладжанът се нарязват на четири филийки по дължина. Патладжите се осоляват и се оставят в тавичка за около 30 минути, за да се отцеди горчивият им сок. След това заедно с тиквичките се запичат на грил тиган от двете страни, докато омекнат.
- 2
Магданозът и чесънът се нарязват на ситно, а доматът – на малки кубчета. Сиренето се намачква с вилица в купичка. Добавят се яйцето, магданозът, чесънът, доматите, поръсва се със сол, подправя се с чубрицата и се разбърква добре.
- 3
Плънката се разпределя върху филийките патладжан и се захлупва с тиквичките. Овалват се последователно в двете разбити яйца, брашно, яйца, галета, яйца и се пържат до златисто в нагорещеното олио.
- 4
Чесънът и копърът се нарязват на ситно и се смесват с киселото мляко. Бюреците се заливат със соса и се сервират.