kaufland.bg/recepti
Топла сангрия
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (10 чаши)
1 л | ябълков сок |
750 мл | червено вино „Риоха“ |
70 мл | бял ром |
100 г | мед |
3 | портокала |
1 | зелена ябълка |
3 | карамфилчета |
2 бр. | звезден анасон |
2 пръчки | канела |
Приготвяне
- 1
Ябълковият сок се загрява с канелата, звездния анасон и карамфила. Прибавя се сокът от 2 портокала и се вари около 20 минути на слаб огън.
- 2
Дърпа се от котлона и се смесва с меда, като се бърка, за да се разтвори. Налива се и ромът.
- 3
Ябълката се измива и се нарязва на лодки, портокалът се измива и се разделя на парчета. Във всяка чаша се слагат по резен портокал и ябълка.
- 4
До половината се налива от топлия плодов сок и се допълва с виното. Сангрията се сервира топла.