Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Тортата на моето сърце

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 парчета)

за блата:

4 яйца
3 с.л. топло прясно мляко
120 г захар
1 с.л. ванилова захар
75 г брашно
75 г царевично нишесте
1 ч.л. бакпулвер
50 г разтопено краве масло
масло за намазване

за крема:

2 яйца
2 жълтъка
160 г захар
2 пакетчета ванилова захар
4 ч.л. царевично нишесте
500 мл мляко
250 г краве масло
3 с.л. какао
горски плодове за украса
сладка сметана спрей

Приготвяне

    1

Фурната се загрява на 180°C. Яйцата се разбиват с млякото. Захарта и ванилията се добавят и се разбива отново до получаване на хомогенен крем. След внимателно пресяване се добавят брашното, нишестето и бакпулверът. Внимателно към сместа се добавя и маслото. Формата за печене се намазва с малко олио. Тестото се излива вътре и се пече за около 20-25 минути.

    2

Готовият блат се оставя върху метална решетка, за да се охлади. Междувременно се приготвя кремът. Разбъркват се яйцата, жълтъците и захарта. Добавят се ваниловата захар и нишестето. Млякото се затопля. Към него се добавя яйчената смес и се оставя да заври за кратко, след което отново се охлажда. Мекото масло се разбива на пяна. Към него постоянно се добавя охладеното нишесте и 2/3 от какаото. Блатът се разрязва през средата на две. От всеки блат се оформя сърце. Едното се намазва с половината от тъмния крем, другото сърце се слага отгоре и се маже със светлия крем.

    3

Останалият тъмен крем се намазва отгоре и тортата се оставя да стегне в хладилник за около час. Декорира се с плодове и сметана.